Kuidas ravitakse käesoleval ajal Hiinas koroonaviirust (2019-nCoV) Traditsioonilise Hiina meditsiini(THM) kaasabil

Kuidas ravitakse käesoleval ajal Hiinas koroonaviirust (2019-nCoV) Traditsioonilise Hiina meditsiini(THM) kaasabil

John K. Chen, Pharm.D., PhD., OMD, LAc and Lori Hsu, MTOM

Antud artikli on tõlkinud ja toimetanud hiina keelest inglise keelde John K. Chen ja Lori Hsu, kes on lähtunud kolmest referentsist. Eesmärk on lugejaid informeerida, kuidas COVID-19 – koroonaviirust praegu Hiinas ravitakse.

Kui Wuhan oli karantiinis olnud üle kümne päeva, teatas Hiina valitsus olulisest muudatusest ravistrateegias: kõik patsiendid, kelle puhul on infektsiooni diagnoos kinnitust leidnud, hakkavad kasutama Hiina meditsiini. 10.2.2020. tuli Wuhanis paiknevast koroonaviirusega tegelevast raviüksusest “Teatis seoses kokkuleppega soovitada kasutada Hiina meditsiini uuest koroonaviirusest tingitud kopsupõletiku korral.” “Teatis” rõhutab, et kõik Wuhani meditsiiniasutused, kes antud infektsiooni ravimisega tegelevad, tagavad selle, et kõik nakatunud patsiendid saavad juba enne 3. veebruari 2020. Hiina meditsiini ravi (ravimtaimede retseptid). Koostöö Lääne ja Hiina meditsiini vahel on kahtlemata tervitatav uudis. Eriti nüüd, kus uudised ravi tulemuste kohta, mis tulevad Wuhanist – ravi eesliinilt, on paljulubavad.

Võitluses koroonaviirusest tingitud kopsupõletikuga kasutas Hubei Provintsi THM Haigla usinasti oma oskuseid, et koostöös asjasse puutuvate raviüksustega koostada ravijuhised kopsupõletiku ennetuseks ja raviks, tuues esile, et Hiina ravimtaimed mängisid võtmerolli positiivsete ravitulemusteni jõudmisel. Hiina ravimtaimede retseptides peitub eriline võime vähendada palavikku ja köha, limiteerida haiguse progresseerumist ning tugevdada immuunsust.

Huvilistel on võimalik tutvuda artikliga täies mahus aadressil https://www.elotus.org/article/how-covid-19-2019-ncov-currently-treated-china-tcm

2020-03-01T19:21:41+02:00 01. märts 2020|